Linda Wagenmakers

Becky

Linda Wagenmakers begon haar muzikale carrière in de hoofdrol van Kim in de originele Nederlandse versie van Miss Saigon in het Circustheater van Joop van den Ende theaterproducties. Linda speelde de bejubelde rol drie jaar lang en was ineens één van de grootste musicalsterren van het moment.

Na Miss Saigon speelde Linda in de met een televizierring bekroonde dramaserie Westenwind, waarvoor ze tevens de titelsong ‘Laat me vrij om te gaan’ inzong. Haar hoofdrollen in de originele producties Rocky over the rainbow (Dorothy/ Maggs), Love just a little bit more (Lisa), Hans en Grietje (Caramella) en Shhhh… it Happens (Sis) volgden in de jaren daarna. Samen met de mannen van Koefnoen en Johnny Kraaijkamp jr schitterde Linda in haar rol als Lady of the Lake in de tony award winnende musical Spamalot, waarna ze één van de drie hoofdrollen in de Witches of Eastwick speelde. Linda vertolkte de rol van Eponine uit Les Miserables in Musicals in Ahoy.

Linda heeft haar eigen vocalcoach praktijk waar zij tevens one woman shows produceert samen met talentvolle artiesten.

Linda heeft de hoofdrollen in de Nederlandse versies van de Disney avondvullend films Mulan en de Prinses en de Kikker (Tiana) ingesproken.

Naast haar rijke musicalcarrière won Linda het nationaal songfestival met haar top 10 hit No Goodbyes en vertegenwoordigde Nederland op het Eurovisie songfestival in Stockholm. Linda is een veelgevraagd stemactrice voor tekenfilms en Disney en Nickelodeon series en mocht maar liefst drie keer de hoofdrol vertolken in een avondvullende Disney speelfilm als Mulan (Mulan I en II) en Prinses TIana (Prinsess and the frog). Linda is tevens te horen op de urban hit ‘Oprechte Liefde’ van Gikkels en lanceerde haar solo album Full circle.

Meer over Linda Wagenmakers