Jonathan Demoor

Dr. Pomatter

Jonathan Demoor heeft zijn opleiding voor Muziektheater (Bachelor en Master) afgerond aan het Conservatorium te Tilburg.

Vervolgens was Jonathan te zien in Next to Normal, Sprookjesboom de Musical: een Gi-ga-gantisch avontuur, Love Story, Hartsvrienden, A New Brain en Liesbeth List de Musical. Ook speelde hij beide mannelijke hoofdrollen in Soldaat van Oranje – de Musical en toerde hij door het land met de musical Charley. Hij is momenteel te zien in Kinky Boots in de rol van Charlie Price.

Naast theater was Jonathan ook te zien in televisieseries als DNA, SpangaS op zomervakantie, CMC, Goede Tijden Slechte Tijden, Jeuk, De Spa en Kinderen Geen Bezwaar en in commercials voor Zalando, Onderweg Ben Ik Offline en Pinlock.

Sinds 2014 doet Jonathan veel Nederlands- en Vlaamstalig nasynchronisatiewerk voor films, series en commercials. Ook speelde hij Jezus in de Vlaamse editie van The Passion.

Jonathan was de winnaar van de Musicalworld Awards 2012 in de categorie Beste Doorbraak voor zijn rol als Henry in Next to Normal. Verder was hij genomineerd voor de Vlaamse Musicalprijzen 2011 als Aanstormend Talent voor Sprookjesboom de Musical.

Meer over Jonathan Demoor