WILLEMIJN VERKAIK

Jenna

Willemijn Verkaik werd wereldwijd bekend door haar vertolking van de groene heks Elphaba in de musical Wicked. Ze is de enige musicalactrice die de rol in drie talen in vier landen heeft gespeeld. In totaal was Willemijn ruim 2.000 keer te zien als Elphaba in Nederland, in Duitsland, op West End en op Broadway. Daarnaast is Willemijn te horen in de populaire Disneyfilm Frozen en Frozen 2 als de Nederlandse en Duitse stem van Elsa. Dit seizoen is Willemijn te zien als Juffrouw Hannigan in de musical Annie.

Willemijn Verkaik studeerde in 1999 af aan het Rotterdams Conservatorium als docerend en uitvoerend musicus. Na haar musicaldebuut in Elisabeth in 2001, speelde Willemijn diverse rollen in Nederland, Duitsland en Zwitserland in onder meer De Drie Musketiers, We Will Rock You, Elisabeth, Aida, Mamma Mia, Women on the Verge of a Nervous Breakdown, Tarzan, Ghost en Bat out of Hell.

Als solist verleende Willemijn haar medewerking aan verschillende grote concerten in binnen- en buitenland, waaronder meerdere edities van Musicals in Concert en Disney in Concert. Ook trad ze op in New York, Tokio en Londen en werkte ze met gerenommeerde componisten als Jason Robert Brown (Last 5 Years, Parade), Stephen Schwartz (Wicked, The Hunchback of Notre Dame, Pocahontas), Benj Pasek en Justin Paul (LaLaLand, The Greatest Showman, Dear Evan Hansen), Andrew Lippa (The Wild Party, The Addams Family) en Scott Alan (Home, I’m a Star).

Meer over WILLEMIJN VERKAIK